Över 30 000 insamlade till Sammanhållningens Hus!

Sedan november har Tillsammansskapet samlat in över 32 718 kronor. Under tiden har många hört av sig till oss med idéer och intresse för att vara med och skapa ett Sammanhållningens hus. Vi tänker oss ett hus där människor kan träffas, ha roligt och utvecklas.

Bakgrunden till att Tillsammansskapet startade insamlingen är att det offentliggjordes att den högerextrema organisationen Det fria Sverige köpt en fastighet i Töreboda. Planen är starta ett ”Svenskarnas Hus”. Något som är tänkt att bli ett nav för högerextremismen i Sverige. Men det är bara en av anledningarna till att det är en angelägenhet för alla att stötta Sammanhållningens Hus.

Töreboda är en kommun i Norra Västra Götaland med lite över 9 000 invånare. Det som en gång var tänkt att bli Sveriges viktigaste transportsnav är idag ett tydligt exempel på när samhället drar sig tillbaka. Det betyder inte att lokalsamhället har gett upp! Ett exempel på det är när nationaldagsfirande på torget där Tillsammans för Töreboda brukar delta. Det som märks är att det inte brukar handla så mycket om Sverige som det handlar om Töreboda. Det finns fortfarande en stolthet över lokalsamhället.

Samtidigt präglas orten av tomma butikslokaler och förfallande industribyggnader. Det handlar egentligen inte om någon högerextrem klubb som vill ha en lekstuga. Det handlar om solidariteten med små, kämpande lokalsamhällen. Med bruksorterna, byarna och småstäderna. Det är en fråga om överlevnad för hela Sverige.

Vi vill skapa ett Sammanhållningens Hus i Töreboda. Det ska bli ett nationellt center för aktivister som vill verka för ökad sammanhållning i sina lokalsamhällen. Ett hus att träffas i för konferenser, utbildningar och kultur. Därför kommer vi att fortsätta att samla in pengar och vi efterlyser fler som vill göra gemensam sak!

Sammanhållning är vårt enda alternativ!

Lämna en kommentar