TILLSAMMANSVECKAN TAR KAMPEN TILL VÅRA LOKALSAMHÄLLEN

Den här veckan samlas den politiska eliten i Almedalen. Men istället för att dricka rosévin med makthavare stannar Tillsammansskapet hemma i våra lokalsamhällen och arrangerar Tillsammansveckan för att ta den politiska kampen till oss som behöver den som mest och där de politiska besluten verkställs.

”Social förändring växer underifrån. Det är när människor kommer samman, oavsett vem de är eller vad de har för bakgrund, och ställer krav som vi kan förändra samhället på riktigt” säger Johanna Pira, vice förbundsordförande för Tillsammansskapet.

 Under Tillsammansveckan 2019 kommer det tillexempel arrangeras workshops om klimaträttvisa i Jönköping, parkhäng i Kungsbacka och sommarfest i Kävlinge. Vi passar på att dra igång nya Tillsammansgrupper i Staffanstorp, Söderköping och Ystad. Veckan avslutas med en stor torgfest i Töreboda.

 ”I Töreboda har den högerextrema gruppen Det Fria Sverige öppnat ett ’svenskarnas hus´ som de hoppas ska bli ett nationellt center för den högerextrema rörelsen. Men Tillsammansgruppen i Töreboda har dragit igång en insamling till Sammanhållningens hus, en antirasistisk mötesplats som ska ägas och drivas av oss som bor i lokalsamhället. Vi kommer aldrig låta vårt Töreboda falla i högerextremas händer” säger Hossein Mostafa från Tillsammans för Töreboda.

Tillsammansskapet finns på ett 30-tal orter runt om i landet. Förbundet ägnar sig åt lokalsamhällesorganisering vilket betyder att vi driver de frågor som de i våra medlemsgrupper tycker är viktiga för dem som bor där. Hela programmet för Tillsammansveckan går att läsa på förbundets Facebook sida. https://www.facebook.com/Tillsammansskapet/

Lämna en kommentar