Tillsammansveckan – ett alternativ till Almedalsveckan

Den här veckan samlas den politiska eliten i Almedalen. Vi i Tillsammansskapet tänker inte åka dit. Vi stannar istället hemma i våra lokalsamhällen och organiserar Tillsammansveckan för att ta den politiska kampen till dit den hör hemma: hos vanligt folk.

”Det är inte genom att politiker träffas för en av årets mest överskattade firmafester som vi löser våra samhällsutmaningar. Det gör vi genom att organisera oss i våra lokalsamhällen. Det är när människor kommer samman, oavsett vem de är eller vad de har för bakgrund, och ställer krav som vi kan förändra samhället på riktigt” säger Mikael M Karlsson, förbundsordförande för Tillsammansskapet.

Under Tillsammansveckan kommer det tillexempel arrangeras demokratiworkshop i Norrköping, Ponnyridning i Smedjebacken, familjedag i Linero, parkhäng i Luleå. Hela programmet går att hitta på Tillsammansskapets Facebooksida.

”Tillsammansveckan sker samtidigt som många i Sverige har semester. Men klassamhället tar inte semester bara för att politiker åker till Almedalen. För många innebär det att fritidsgårdar stänger, idrottsföreningen tar uppehåll och dagarna blir oändligt långa. Genom att göra gratis aktiviteter runt om i hela landet vill vi göra så att alla har något kul att göra under sommaren” säger Johanna Pira, vice ordförande Tillsammansskapet.

Tillsammansskapet finns på ett 30tal orter runt om i landet. Förbundet ägnar sig åt lokalsamhällesorganisering vilket betyder att vi driver de frågor som är de i våra medlemsgrupper tycker är viktiga för dem som bor där. Det handlar tillexempel om billigare bostäder i Kävlinge, att ensamkommande ska få bo kvar i Kungsbacka, eller att tillgänglighetsanpassa skolorna i Lund.

Mikael M Karlsson nås på 0761285161
Johanna Pira nås på 0702470736

Lämna en kommentar