Uppmaning till hela den antirasistiska rörelsen: vi måste finnas där vi behövs som mest

Alt-right ledaren Roberto Fiore talar i helgen i Svenskarnas hus i Töreboda. Det är en del i den högerextrema gruppen Det Fria Sveriges mobilisering för att göra Töreboda till ett center för högerextremism. Tillsammansskapet kallar nu alla Sveriges antirasister till att ta ansvar. Vi kan inte låta något lokalsamhälle lämnas åt högerextremister.

– Robert Fiore kallar sig själv för fascist och har misstänkts för terrordåd. Att Det Fria Sverige bjuder in honom att tala säger en hel del om vad de fria Sverige är för grupp, säger Mikael M Karlsson Förbundsordförande Tillsammansskapet.

Helgens möte anordnas i ”Svenskarnas hus”, en nyöppnad möteslokal i Töreboda kommun som Det Fria Sverige hoppas bli ett ”nationellt center för den hela nationalistiska rörelsen” i Sverige.

– Det kan vara bekvämt för oss antirasister att fixa manifestationer på Södermalm och Möllan där vi redan har ett ganska stort stöd. Men det är inte där vi behövs som mest just nu. Vi kan inte lämna något lokalsamhälle ensamt i kampen mot högerextremism, fortsätter Mikael.

Tillsammans för Töreboda har i flera år verkat för att skapa ett Töreboda där sammanhållningen är så stark att rasism inte får plats. Tillsammans med Förbundet Tillsammansskapet håller Tillsammans för Töreboda på att samla in pengar till ett Sammanhållningens hus, en antirasistisk mötesplats för kultur och sammanhållning som ska ägas och drivas av de som bor i Töreboda.

– Vi hoppas på solidaritet från hela landet. Står ni upp för Töreboda idag lovar jag att finnas där och stå upp för ert lokalsamhälle den dag högerextrema försöker etablera ett center där, säger Hossein Mostafa från Tillsammans för Töreboda.

På tillsammansskapet.se går att läsa mer om Sammanhållningens Hus och hur en kan bidra till projektet.

Kontakt, Mikael M Karlsson Förbundsordförande Tillsammansskapet 0761285161

Lämna en kommentar