Tillsammansskapet samlas till sin tredje kongress

I helgen samlas Förbundet Tillsammansskapet till sin tredje kongress. Över 50 aktivister från hela landet samlas i Höör.

”Vår rörelse behövs nu mer än någonsin. Organisering i våra lokalsamhällen är det i särklass bästa verktyg vi har för att motverka fördomar, rädsla, rasism och splittringspolitik” säger Ulla Premmert från Tillsammans Höör.

Under kongressen kommer förbundet bland annat att diskutera Det Sociala Löftet.

”Det sociala löftet handlar om att sätta ett stopp för att förtryckta grupper ställs emot varandra. Istället bildar vi en kedja mellan sociala kamper. Vi vet att rätten till en bra pension inte står emot rätten till skydd undan krig” säger Mikael M Karlsson, förbundsordförande Tillsammansskapet.

Under lördagskvällen kommer kongressdeltagarna anordna en ljusmanifestation för att delta i ett landsomfattande upprop för amnesti för ensamkommande.

Förbundet Tillsammansskapet består av ett 30-tal grupper från Burlöv i söder till Luleå i norr som organiserar sig för social och ekonomisk rättvisa. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Tillsammans Höör är en av förbundets mest aktiva grupper.

Lämna en kommentar